kaufland.bg/recepti
Пилешки шишчета с чесново-горчичена паста
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | пилешко филе |
| 300 г | чери доматчета |
| 3 | червени чушки |
за пастата:
| 6 скилидки | чесън |
| 1 /2 с. л. | горчица |
| 100 мл | бяло вино |
| 100 г | краве масло (размекнато) |
| 4 стръка | див лук |
| 2 глави | червен лук |
| сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Филето се реже на хапки, които се поставят в купа.
- 2
Червеният и дивият лук и скилидките чесън се наситняват и се смесват с останалите продукти за пастата. Добавят се към месото и се оставя да престои около 2 часа в хладилник.
- 3
Доматчетата и чушките се режат на по-големи парчета (като за шишчета) и се нанизват, като се редуват с месото.
- 4
Шишчетата могат да се изпекат на скара, тиган, както и на фурна (на 200°С около 20 минути).