Плодова салата в пъпеш
Продукти (1 порция)
1 | пъпеш |
1 | портокал |
1 | праскова (или нектарина) |
1 | круша |
100 г | малини |
1 | чепка грозде |
1 | ябълка |
за дресинга:
1 /2 кофичка | кисело мляко |
1 ч. л. | настъргана кора от лимон |
2 капки | есенция ром |
2 капки | есенция бадем |
5 с. л. | мед |
3 с. л. | пудра захар |
2 с. л. | бяло вино |
Приготвяне
- 1
Всички продукти за дресинга се разбиват с телена бъркалка в подходяща купа.
- 2
Всички плодове (без пъпеша) се обелват, нарязват се и се слагат в купа.
- 3
Плодовете и дресинга се оставят в хладилник за около 30 минути.
- 4
Пъпешът се разполовява, почиства се от семките и малка част от сърцевината му се отстранява.
- 5
Дресингът се разбърква с плодовете непосредствено преди плодовата смес да се изсипе в издълбания пъпеш.