Тостада Тинга де Пойо
Продукти (2 порции)
| 100 г | салата айсберг |
| 1 | авокадо |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 глава | лук |
| 2 | домата |
| 250 г | пилешко филе |
| 5 с.л. | олио |
| 1 с.л. | доматена паста |
| 150 мл | портокалов сок |
| 2 | царевични тортили |
| 100 г | пюре от боб |
| 100 г | заквасена сметана |
| 50 г | краве сирене |
| черен пипер | |
| сол |
Приготвяне
- 1
Салатата се измива, подсушава и нарязва на тънки ивици. Авокадото се разполовява, отстранява се костилката, а с помощта на лъжица се събира месестата част, която се нарязва на тънки ивици. Лукът и чесънът се обелват и нарязват – лукът на кубчета, а чесънът на филийки. Доматите се измиват, подсушават и нарязват на едри кубчета.
- 2
Пилешкото филе се измива, подсушава и осолява. Пържи се в 1 ч.л. олио за около 7-9 минути. Готовото пилешко се разкъсва на конци с помощта на две вилици.
- 3
Към него се прибавят лукът и чесънът, нарязаните домати и доматената паста. Оставя се да къкри за кратко, след което се добавя портокаловият сок, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя на котлона за окло 5 минути.
- 4
Останалото олио се загрява в тиган и в него се запържват до хрупкаво тортилите. Намазват се от едната страна с бобено пюре и отгоре се подрежда пилешкото, салатата, заквасената сметана, сиренето и авокадото.