kaufland.bg/recepti
Скумрия в мляко
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | скумрия |
| 1 глава | лук |
| 2 | морков |
| 1 /2 връзка | магданоз |
| 500 г | прясно мляко |
| 4 с. л. | олио |
| 1 | дафинов лист |
| 4 с. л. | заквасена сметана за гарниране |
| сол и черен пипер на вкус | |
| листа магданоз за гарниране |
за гарнитурата:
| 5 | картофа |
| 2 с. л. | заквасена сметана |
| 1 ч. л. | хрян |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Рибата се филетира и дребните костици се отстраняват с пинсета.
- 2
Лукът се нарязва на кръгчета, морковът се настъргва, а магданозът се наситнява. Зеленчуците и рибата се подреждат на пластове в дълбок намазнен тиган.
- 3
Всеки пласт се поръсва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с горещото мляко. Слага се дафиновият лист и се оставя да се вари на слаб огън около 30 минути.
- 4
Картофите се сваряват и се нарязват на малки кубчета. Овкусяват се със сметаната, хряна и сол. Рибата се поднася с гарнитурата, заквасената сметана и лист магданоз.