kaufland.bg/recepti
		
	Пилешко със сос от гъби и синьо сирене
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
| 500 г | пилешки бутчета (обезкостени и без кожа) | 
| маслиново масло | |
| 1 скилидка | чесън | 
| 1 глава | лук | 
| 100 г | кафяви печурки | 
| 100 г | синьо сирене | 
| 200 мл | готварска сметана | 
| черен пипер | |
| сол | |
| розмарин | |
| мащерка | |
| риган | 
Приготвяне
- 1
Обезкостените пилешки бутчета се слагат в голяма купа и се овкусяват с черен пипер, сол, розмарин, мащерка и риган. Запържват се в загрят тиган с 2 с.л. маслиново масло, по 6-7 минути от всяка страна.
- 2
Бутчетата се махат от тигана и на тяхно място се сипват нарязаният червен лук и наситненият чесън. Разбъркват се и се задушават 3-4 минути, докато лукът омекне.
- 3
Добавят се печурките, разбърква се и тиганът се похлупва с капак за 4-5 минути, за да се задушат гъбите.
- 4
Добавя се синьото сирене. След като се разтопи се прибавя и сметаната и се разбърква.
- 5
Когато сосът заври отгоре се слагат вече сготвените пилешки бутчета, за да поемат от соса.