Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Баклава

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (30 парчета)

2 пакета точени кори
200 г краве масло

За плънката:

1 кг орехови ядки
2 ч.л. канела

За сиропа:

800 г захар
1 л вода
1 резен лимон

Приготвяне

    1

Орехите за плънката се смилат или счукват надребно и се смесват с канелата и захарта.

    2

Маслото се разтопява и с 2 с. л. от него се намазва дъното на голяма тава. Поставя се първата кора и се поръсва с част от останалото масло. Върху нея се слага втора и отново се намазва с масло. Поръсва се от плънката така, че да не остава празно място. Ако има части от корите, които излизат извън тавата, се изрязват внимателно и се разпределят една до друга върху плънката. Така се подрежда цялата баклава, като трябва да се завърши с две кори и последната се намазва хубаво с масло.

    3

С остър нож се режат парчета във формата на малки ромбове. Баклавата се пече в предварително загрята до 150 градуса, докато покафенее. Оставя се да изстине.

    4

Захарта за сиропа се разтваря във водата и се вари заедно с лимона до пълното й стопяване.

    5

Лимонът се изважда и горещият сироп се сипва върху баклавата, като се разпределя равномерно. Оставя се на хладно място за около 13–14 часа, за да се напои добре.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.