kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Богата картофена салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 500 г | пресни картофи |
| 4 | репички |
| 3 | моркова |
| 4 | сварени яйца |
| 2 с.л. | кедрови ядки |
| 1 /2 глава | червен лук |
| 100 г | замразен грах |
| 1 стрък | мащерка |
| 3 стръка | магданоз |
за дресинга:
| 1 ч.л. | дижонска горчица |
| 1 ч.л. | ретро горчица |
| 3 с.л. | лимонов сок |
| 80 мл | маслиново масло |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Картофите се измиват, обелват и се сваряват на пара. Охлаждат се и се нарязват на едри кубчета.
- 2
Морковите се обелват, режат се на кубчета, сваряват се за около 5 минути заедно с граха и се охлаждат.
- 3
Кедровите ядки се запичат в сух тиган. Репичките се нарязват на кубчета.
- 4
Яйцата се обелват и се режат на големи кубчета.
- 5
Лукът се нарязва и се смесва с яйцата, картофите, граха, морковите, репичките и наситнените мащерка и магданоз.
- 6
Двата вида горчица се разбъркват с лимоновия сок и маслиновото масло и се овкусява със сол и черен пипер.
- 7
Салатата се залива с дресинга и се разбърква, поръсва се с кедровите ядки и се сервира.