Лаврак със зеленчуци
Продукти (2 порции)
| маслиново масло | |
| 1 /2 | червена чушка | 
| 1 /2 | зелена чушка | 
| 1 /2 глава | червен лук | 
| 2 скилидки | чесън | 
| 1 ч.л. | кимион | 
| 1 ч.л. | сол | 
| 1 ч.л. | кориандър | 
| 1 ч.л. | червен пипер | 
| 2 бр. | филе от лаврак | 
| 1 ч.л. | черен пипер | 
| сокът на 1/2 лайм | 
Приготвяне
- 1
 
Червената и зелената чушка се нарязват на едри кубчета, а червеният лук – на полумесеци. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и се добавят нарязаните зеленчуци. Разбъркват се и се готвят 2-3 минути, след което се прибавя наситненият чесън и подправките: кимион, сол, кориандър на прах и червен пипер. Разбърква се отново и се готви, докато лукът омекне, но чушките са все още хрупкави – около 4-5 минути.
- 2
 
Зеленчуците се махат от тигана. Отновно в него се слага 1 с.л. маслиново масло и филетата от лаврак – първо с кожата надолу. Поръсват се с черен пипер и се готвят по 3-4 минути от всяка страна. Кожата трябва да стане златиста и хрупкава.
- 3
 
Рибата се сервира поръсена със сок от лайм и зеленчуковата гарнитура.