kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Салата от тиквички с пармезан
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 4 | тиквички |
| 100 г | чери домати |
| 60 г | маслини |
| 50 г | лешници |
| 3 стръка | босилек |
| 1 скилидка | чесън |
| 2 с.л. | балсамов оцет |
| 2 с.л. | орехово олио |
| 4 с.л. | зехтин |
| 80 г | пармезан |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквичките се измиват и се нарязват под ъгъл – на резени с дебелина от около 1 см.
- 2
Чесънът се стрива на паста с малко сол и се слага при тиквичките, заедно с 3 с. л. зехтин и още малко сол. Разбърква се добре.
- 3
Тиквичките за запичат от двете страни на грил тиган, на висока температура. Важното е да останат хрупкави в средата.
- 4
Слагат се в купа и към тях се прибавят разполовените чери домати, почистените от костилките маслини и натрошените лешници. Овкусява се с останалия зехтин, ореховото олио, балсамовия оцет и малко сол.
- 5
Салатата се разпределя в чинии и се поръсва с наситнения босилек и настъргания пармезан.