kaufland.bg/recepti
Сладко-кисела салата с див ориз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 180 г | див ориз |
| 150 г | кълнове от боб мунг |
| 1 | жълта чушка |
| 1 | зелена чушка |
| 50 г | сушени кайсии |
| 2 стръка | целина |
| 2 с.л. | сладко-кисел сос |
| 2 с.л. | магданоз |
| 2 с.л. | оризов оцет |
| 3 с.л. | соев сос |
| 2 ч.л. | сок от лайм |
| 3 с.л. | фъстъчено олио |
| 1 щипка | захар |
| 4 с.л. | печени белени фъстъци |
| сол | |
| пипер |
Приготвяне
- 1
Оризът се приготвя по инструкциите на опаковката и се измива със студена вода. Кълновете се отцеждат. Чушките се разрязват през средата, почистват се, измиват се и заедно с кайсиите се нарязват на малки кубчета. Целината се измива и нарязва на шайби.
- 2
Сладко-киселият сос, магданозът, оцетът, соевият сос, сокът и олиото се разбъркват добре. Прибавя се сол, пипер и захар.
- 3
Оризът се размесва със дресинга, кълновете, целината и чушките и всичко се оставя на студено за около 45 минути. Салатата се подрежда в чинии и се декорира с печените фъстъци.