kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Салата от печена тиква с орехи и смокини
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 800 г | тиква |
| 1 /2 глава | червен лук |
| 1 стрък | селари |
| 100 г | печени орехи |
| 50 г | сушени смокини |
| 50 мл | маслиново масло |
| 1 стрък | розмарин |
| сол и черен пипер на вкус |
За дресинга:
| 200 мл | маслиново масло |
| 100 мл | тъмна бира |
| 50 мл | бял балсамов оцет |
| 1 с.л. | дижонска горчица |
| 1 с.л. | мед |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Тиквата се обелва и се нарязва на кубчета. Поръсва се с нарязания на ситно розмарин и маслиновото масло. Овкусява се със сол и черен пипер и се пече 50 минути в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор. Оставя се да се охлади.
- 2
Лукът и селърито се нарязват на ситно. Орехите се натрошават. Смокините се нарязват на четвъртинки.
- 3
Балсамовият оцет, медът, дижонската горчица и бирата за дресинга се смесват в купа. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се маслиновото масло и се разбърква до хомогенизиране.
- 4
Тиквата, лукът, селърито, смокините и орехите се смесват. Салатата се овкусява с дресинга, разбърква се и се поднася.