kaufland.bg/recepti
Шницел от пиле със салца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 400 г | пилешко филе |
| 1 ч. л. | горчица |
| 1 с. л. | соев сос |
| 1 с. л. | мед |
| 2 с. л. | брашно |
| 2 | яйца |
| 3 с. л. | галета |
| олио за паниране |
за салцата:
| 150 г | чери домати |
| 50 г | червен лук |
| 100 г | царевица |
| 3 стръка | магданоз |
| сокът от 1 лайм | |
| сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Горчицата, соевият сос и медът се смесват в купа. Филето се начуква, овкусява се със сместа и се овалва последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Пържи се и се оставя върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- 2
Чери доматите се нарязват на четвъртинки, а лукът – на ситно. Смесват се и към тях се добавят царевицата, сокът от лайм и наситненият магданоз. Подправя се със сол и бял пипер на вкус и се разбърква добре.
- 3
В подходяща чиния се поставя метален пръстен и салцата се оформя с него. Отстрани се поставя нарязаното на медальони пилешко месо.