kaufland.bg/recepti
		
	
		Веган 
	
Салата с хляб
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (4 порции)
за салатата:
| 200 г | салатен микс | 
| 1 малка глава | червен лук | 
| 100 г | маслини | 
| 1 /2 връзка | пресен риган | 
| 2 с. л. | кедрови ядки | 
за дресинга:
| 4 с. л. | зехтин | 
| 2 с. л. | червен винен оцет | 
| 1 с. л. | дижонска горчица | 
| сол и черен пипер на вкус | 
за хляба:
| 2 | малки багети | 
| 2 скилидки | чесън | 
| 50 мл | зехтин | 
| сол и черен пипер на вкус | 
Приготвяне
- 1
Хлябът се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер, нарязания наситно чесън и зехтин. Запича се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 5 минути.
- 2
Лукът се нарязва на полумесеци, маслините се почистват от костилките, риганът се накъсва и заедно със салатения микс се смесват в купа. Поръсват се с кедровите ядки.
- 3
Продуктите за дресинга се разбъркват в купа и салатата се овкусява с него. Отгоре се поръсват кротоните и се поднася.