kaufland.bg/recepti
Бързи свински вратни пържоли
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 4 | свински вратни пържоли с кост (по 200–250 г всяка) |
| 2 скилидки | чесън |
| 40 г | краве масло |
| 2 с. л. | зехтин |
| 1 с. л. | пипер меланж |
| 60 мл | майонезен сос по избор |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се подправя с начукания пипер меланж и сол и се запържва в тиган със сгорещените масло и зехтин, от двете страни, до златисто.
- 2
Прехвърля се в тавичка, слагат се намачканите скилидки чесън и се допича в загрята на 220°С фурна, с вентилатор, за около 5 минути.
- 3
Пържолите се поднасят със соса, в който са се пекли.