kaufland.bg/recepti
Лятна туршия
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
| 3 | моркова |
| 2 | тиквички |
| 3 | тъмнозелени тиквички |
| 6 скилидки | чесън |
| 2 глави | червен лук |
| 2 | калифорнийски жълти чушки |
| 2 | червени чушки |
| 1 /2 връзка | копър |
| 1 /2 връзка | магданоз |
| 600 мл | бял винен оцет |
| 50 мл | маслиново масло |
| 120 г | захар |
| 2 | дафинови листа |
| 2 с.л. | сол |
| 1 ч.л. | пипер меланж |
| 1 ч.л. | кориандър на зърна |
| 1 ч.л. | кимион на зърна |
Приготвяне
- 1
Тиквичките, чушките, морковите и лукът се почистват и нарязват на лентички. Чесънът се обелва, а скилидките се разрязват на две половинки.
- 2
Зеленчуците се смесват и разбъркват с копъра и магданоза, които могат да бъдат накъсани или нарязани на едро.
- 3
В тенджера се загряват 1,5 л вода със захарта, солта, оцета, кориандъра, пипера, кимиона и дафината.
- 4
Тенджерата се маха от котлона, когато захарта се разтвори, и се добавя маслиновото масло.
- 5
Зеленчуците се разпределят в стерилизирани буркани. Горещата марината се налива в бурканите и те се затварят. Туршията е готова за консумация след 3–4 дни.