kaufland.bg/recepti
Пиле с естрагон и бяло вино
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
| 1 | пиле |
| 500 мл | бяло вино (шардоне) |
| 4 скилидки | чесън |
| 6 стръка | естрагон |
| 1 буркан | перлени лукчета |
| 100 мл | животинска сметана |
| 20 г | краве маслo |
| сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилето се нарязва на парчета. Кожата се отстранява, а фенерът се запазва за супа.
- 2
Парчетата пиле се запържват в маслото до златисто. След това се изваждат от съда.
- 3
На тяхно място, в отделилата се мазнина, се запържват разполовените скилидки чесън и перлените лукчета. Налива се виното. По желание се фламбира.
- 4
Месото се връща обратно, подправя се със сол, бял пипер и четири стръка наситнен естрагон.
- 5
Готви се под капак на слаб огън около 40 минути, докато месото стане готово.
- 6
Капакът се маха, налива се сметаната и силата на огъня се увеличава.
- 7
Щом кипне, ястието се дърпа от огъня и се поднася, поръсено с останалия наситнен естрагон.