kaufland.bg/recepti
Пиле в мляко
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 | пиле |
| 3 скилидки | чесън |
| 300 мл | прясно мляко |
| 300 мл | животинска сметана |
| 30 мл | маслиново масло |
| 1 ч.л. | бял синап |
| 1 ч.л. | тъмен синап |
| 30 г | пресен джинджифил |
| 1 с.л. | мед |
| сокът от 1/2 лимон и кората от 1 | |
| 5 стръка | мащерка |
| сол и черен пипер на зърна на вкус |
Приготвяне
- 1
В чопър се смилат белият и тъмен синап, листенцата мащерка (клонките се запазват), чесънът, медът, джинджифилът, сокът и кората от лимона, маслиновото масло, сол и черен пипер.
- 2
С тази смес се намазва хубаво пилето отгоре, пространството между кожата и филето също, като се внимава да не се пробие кожата.
- 3
Пече се в загрята на 190°C фурна с вентилатор, в тава върху хартия за печене, докато пилето стане златисто от двете страни.
- 4
Наливат се прясното мляко и сметаната, слагат се клонките мащерка и се запича във фурната на същата температура за около 1 час. Поднася се със соса от печенето.