kaufland.bg/recepti
Крем супа от карфиол и моркови
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 50 г | глава целина |
| 25 г | шалот |
| 200 г + още 1/2 за украса | моркови |
| 200 г | карфиол |
| 100 мл | сметана |
| 15 мл | зехтин |
| 20 г | краве маслo |
| 50 мл | бяло вино |
| 1 /4 кубче | зеленчуков бульон |
| 1 щипка | захар |
| сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Целината, шалотът, морковите и карфиолът се почистват, нарязват се и се задушават в маслото и зехтина. Овкусяват се със захарта и се посоляват на вкус. След като омекнат се налива бялото вино.
- 2
Задушаването продължава, докато алкохолът се изпари и се добавят зеленчуковият бульон, разтворен в 200 мл гореща вода, и сметаната. Сместа се оставя да ври на слаб огън 15 минути. Пюрира се в блендер и се прецежда през фина цедка. Поръсва се с бял пипер на вкус.
- 3
Супата се декорира с нарязан на фини жулиени морков, който предварително се бланшира в гореща вода, за да омекне.