Супа от боб с паста и спанак
Продукти (6 порции)
| 200 г | почистен спанак |
| 150 г | бял дребен боб |
| 100 г | дребна паста Орзо |
| 70 г | сушени домати от буркан |
| 2 скилидки | чесън |
| 2 връзки | пресен лук |
| 1 глава | лук |
| 1 /2 | лимон |
| 2 | дафинови листа |
| 1 стрък | розмарин |
| 80 мл | маслиново масло |
| 1 с.л. | брашно |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Бобът се накисва за една нощ във вода. След това се отцежда и се залива с голямо количество вода.
- 2
Кипва се, първата вода се изхвърля, налива се чиста, прибавят се нарязаният на ситно лук и дафиновите листа. Вари се до готовност.
- 3
Пресният лук се наситнява, чесънът и розмаринът се накълцват. Доматите се режат на малки кубчета.
- 4
В тенджера се загрява маслиновото масло и в него за кратко се запържват пресният лук, чесънът, розмаринът и сушените домати. След 2 – 3 минути се поръсва брашното.
- 5
Запържва се до златисто и се изсипва горещият боб с водата. Слага се пастата и се готви, докато тя омекне. Ако е необходимо, се налива още вода.
- 6
Накрая се прибавят сол, черен пипер, лимонов сок и наситненият спанак. След 1 – 2 минути супата се дърпа от огъня и се поднася.