Пад Тай с тофу и скариди
Продукти (2 порции)
| 250 г | оризови спагети | 
| 8 | скариди | 
| 3 стръка | пресен лук | 
| 100 г | соеви кълнове | 
| 3 с.л. | слънчогледово олио | 
| 100 г | тофу на кубчета | 
| 2 с.л. | самбал олек | 
| 4 | яйца | 
| 3 с.л. | сос от тамаринд | 
| 1 с.л. | палмова захар | 
| 2 с.л. | печени белени фъстъци | 
| 1 | лайм | 
Приготвяне
- 1
 
Оризовите спагети се приготвят съгласно упътването на опаковката, прецеждат се и се оставят настрана. Скаридите се измиват и подсушават. Пресният лук се измива, подсушава и нарязва на ивици. Соевите кълнове се измиват и подсушават.
- 2
 
Олиото се загрява в уок тиган и в него за около 2 минути се запържват скаридите, сиренето тофу и двете лъжици самбал олек. Прибавят се оризовите спагети и се разбърква добре.
- 3
 
Цялата смес се разбърква още веднъж и се събира в едната половина на тигана. В другата се счупват яйцата и постепенно се забъркват с останалите продукти вътре. Добавя се сосът от тамаринд, палмовата захар, пресният лук, фъстъците и соевите кълнове. Оставя се да къкри за около минута. Овкусява се със сок от лайм.