kaufland.bg/recepti
Агнешки горски кебап
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (5 порции)
| 1 кг | обезкостена агнешка плешка |
| 300 г | гъби |
| 30 г | краве масло |
| 3 с. л. | олио |
| 6 стръка | пресен лук |
| 1 в. ч. | червено вино |
| 1 ч. л. | червен пипер |
| 1 ч. л. | чубрица |
| 1 стрък | джоджен (1 ч. л. сух) |
| 5 стръка | магданоз |
| 1 ч. л. | сол |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на едри кубчета и се запържва в тенджера със сгорещените олио и масло.
- 2
Прибавя се нарязаният на колелца лук, след което месото се оставя да се задуши под капак на тих огън, докато се изпари месният сок.
- 3
Слагат се нарязаните на тънки филии гъби, огънят се увеличава и пърженето продължава още няколко минути, след което се добавят червеният пипер, виното и солта.
- 4
Ястието се задушава на тих огън около 20 минути, като в края на готвенето се подправя с чубрицата, ситно нарязаните джоджен и магданоз и се оставя да поври още няколко минути.