kaufland.bg/recepti
		
	Агнешко с коприва и резене
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (6 порции)
| 1 кг | агнешко месо (с кокал) | 
| 200 г | коприва | 
| 50 г | краве масло | 
| 4 стръка | лук | 
| 2 | зелени чушки | 
| 1 глава | резене | 
| 1 | моркова | 
| 2 ч. л. | сушен джоджен (10–12 листа пресен) | 
| 1 ч. л. | червен пипер | 
| 1 ч. л. | сол | 
Приготвяне
- 1
Месото се почиства от мазнината и се нарязва на порционни парчета.
- 2
Маслото се загрява в тенджера, слага се нарязаното агнешко и се запържва 3-4 минути (без да се разбърква, за да се запечата).
- 3
Лукът и морковът се почистват и се нарязват на кръгчета.
- 4
Зеленчуците се сипват при месото. Разбърква се, посолява се и се задушава под капак 30 минути. По-големите кокали се отстраняват и месото се поръсва с червения пипер.
- 5
Сипват се нарязаните зелени чушки и резене, налива се 1 ч. ч. топла вода и ястието къкри още 10-15 минути.
- 6
Накрая се добавя наситнената коприва и се подправя с джоджена. Налива се 1/2 ч. ч. топла вода и къкри под капак още 5-8 минути.