Апетитни свински шишчета
Продукти (4 порции)
| 500 г | свинско месо |
| 1 | червена чушка |
| 1 | зелена чушка |
| 1 | жълта чушка |
| 200 г | кисело мляко |
| 50 г | майонеза |
| маслиново масло K-Classic | |
| сух копър | |
| чесън на прах | |
| сол | |
| черен пипер | |
| 1 с.л. | кимион |
| 1 ч.л. | червен пипер |
| 1 глава | червен лук |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на едри хапки и се слага в купа. Поръсва се със сол, черен пипер, чесън на прах, 1 с.л. кимион, 1 с.л. червен пипер и 2 с.л. маслиново масло K-Classic. Разбърква се добре, за да се овкусят всички хапки с подправките.
- 2
Чушките и лукът се нарязват на едри парчета. По желание, дървените шишчета може да се накиснат във вода за 4-5 минути, за да не изгорят после при печенето. На всяко шишче се нанизва парче месо, червен лук, парче чушка, отново парче месо, лук, друг цвят чушка и така докато се запълни цялото шишче.
- 3
Оребрен тиган или скара се загрява на висока температура. Намазнява се с 1 с.л. маслиново масло K-Classic и се слагат шишчетата. Готвят се по 3-4 минути от всяка страна или до готовност на месото.
- 4
За приготвянето на чесновия сос в купа се смесват киселото мляко, майонезата, 1 ч.л. чесън на прах, 1 ч.л. сол и 1 ч.л. сух копър.
- 5
Шишчетата се сервират с пърленка (по желание) и чесновия сос.