kaufland.bg/recepti
Бавно готвен шпикован свински врат
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (3 порции)
| 1 кг | свински врат |
| 1 | връзка мащерка |
| 1 връзка | розмарин |
| 1 | глава лук |
| 2 | скилидки чесън |
| 2 | моркова Брей! |
| черен пипер на зърна | |
| червен пипер за поръсване | |
| бахар | |
| маслиново масло K-Classic | |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Месото се дупчи с върха на ножа, така че да може да се забият лист розмарин и зърно черен пипер.С ръка, месото се намазнява от всички страни, поръсва се с червен пипер също от всички страни.Морковите и лука се нарязват на едро и се поставят в тава за печене.Добавя се мащерката, останалият розмарин и се поставя месото.Добавя се малко вода и още мазнина, завива се плътно с фолио за печене и се готви на 160С за около 3 часа.Готовото месо се оставя да се охлади и се нарязва на тънки филии.