Брауни елхички
Продукти (12 порции)
| 200 г | черен шоколад с портокал | 
| 3 | яйца | 
| 100 г | кафява захар | 
| 1 щипка | сол | 
| 100 г | брашно | 
| 40 г | какао | 
| 1 ч.л. | бакпулвер | 
| 150 мл | олио | 
| 100 г | мюсли K-Favourites Triple Choc | 
| 2 х 100 г | готово крем брюле | 
| 1 /2 ч.л. | канела | 
| 1 буркан | компот от вишни | 
| 2 с.л. | смес за ванилов пудинг | 
| 2 пакетчета | ванилова захар | 
Приготвяне
- 1
 
Шоколадът се натрошава и 100 грама от него се разтопява на водна баня.
- 2
 
Фурна с вентилатор се загрява до 160 °C (180 °C при горно и долно печене).
- 3
 
Яйцата се разбиват със захарта и щипка сол. Брашното, какаото и бакпулверът се смесват и към тях се добавят разтопеният шоколад и олиото. Бърка се до получаване на гладко тесто, към което се добавя мюслито, останалата част от нарязания шоколад и разбитите яйца. Готовата смес се изсипва във форма със сваляемо дъно (диаметър около 24 см), застлана с хартия за печене, заглажда се и се пече във фурната за около 25 минути.
- 4
 
Към готовото крем брюле се добавя канела и се разбърква до гладка смес, която се изсипва в сладкарски пош и се охлажда.
- 5
 
Вишните от компота се отцеждат от сока и се оставят настрана. Четири супени лъжици сок от компот се разбъркват с пудинга на прах до гладка смес. Към останалия сок се прибавя ваниловата захар и се оставя да заври на котлона, добавя се пудинговата смес, разбърква се добре и се оставя да къкри 1 минута. Добавят се вишните, разбърква се добре и се оставя настрана.
- 6
 
Охладеното брауни се нарязва на 12 триъгълни парчета, декорира се зигзагообразно с крем, поръсва се с кафява захар и с помощта на горелка се карамелизира до светлокафяво. Сервира се с вишнево-пудинговия крем.