kaufland.bg/recepti
Бретонски десерт
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 ч.ч. | брашно |
| 1 /2 ч.ч. | захар |
| 4 | яйца |
| 500 мл | прясно мляко |
| 8 | кайсии |
| 2 с.л. | коняк |
| 1 с.л. | краве маслo |
| 1 щипка | сол |
| 400 г | ванилов сладолед за гарниране |
| пудра захар за поръсване | |
| краве масло (за намазване) |
Приготвяне
- 1
4 купички за брюле се намазват с масло и се поръсват с пудра захар.
- 2
Кайсиите се разрязват наполовина, костилките се отделят и на дъното на купичките се слагат по четири половини от плода.
- 3
Сухите съставки се смесват и се разбъркват. Добавят се яйцата и се разбърква с телена бъркалка. Прибавят се млякото, разтопеното масло и коняка. Бърка се до хомогенизиране.
- 4
Тестото се излива във формите. Купичките се слагат в тава и десертът се пече в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор, за 30 – 35 минути.
- 5
Оставя се леко да се охлади (но все още топъл), се изважда от формите. Сервира се с ванилов сладолед.