kaufland.bg/recepti
Бургери от цвекло, леща и ориз
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 100 г | ориз |
| 100 г | леща |
| 200 г | червено цвекло |
| 4 | питки за бургери |
| 1 | домат |
| 1 глава | червен лук |
| 1 /2 | зелена салата |
| 1 /2 глава | лук |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 ч.л. | суха мащерка |
| 1 ч.л. | синапено семе |
| 1 /2 ч.л. | семена от копър |
| галета | |
| маслиново масло | |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Цвеклото се обелва и настъргва. Лукът се наситнява, а чесънът се стрива на паста.
- 2
Мащерката, синапът и семената копър се смилат в кафемелачка.
- 3
В купа се разбъркват сварените ориз и леща, смлените подправки, лукът, цвеклото и чесънът. Сместа се овкусява със сол и черен пипер.
- 4
От нея, с помощта на ринг, се оформят бургери.
- 5
Овалват се в галета и се пекат в маслиново масло с обръщане, до готовност.
- 6
Питките се разполовяват и се запичат в сгорещен грил тиган.
- 7
В тях се слага по един бургер, листа салата, шайби домат и лук.