Веган паста с авокадо и сол Кала Намак
Продукти (4 порции)
| 320 г | паста K-Bio |
| 2 | глави лук |
| 1 ч.л. | лимонов сок |
| 2 бр. | авокадо |
| 2 с.л. | маслиново масло |
| 250 мл | соева готварска сметана |
| 200 г | чушки |
| 0.5 ч.л. | червен пипер |
| 0.5 ч.л | лют червен пипер |
| индийско орехче | |
| 250 | замразен грах |
| 1 ч.л | сол Кала Намак |
| наситнен магданоз | |
| сол |
Приготвяне
- 1
Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на пакета, отцежда се и се изплаква със студена вода.
- 2
Лукът се обелва и нарязва на лентички.
- 3
Авокадото се разполовява и почиства от костилката, месестата част се вади с лъжица, нарязва се на малки кубчета и се поръсва с лимонов сок.
- 4
Маслиновото масло се загрява в тиган, в него лукът се запържва за 3-4 минути на умерена температура. Той се деглазира с готварската сметаната, подправя се с индийско орехче, черен, червен и лют червен пипер и се оставя да ври 2 минути.
- 5
Добавят се граха, нарязаното на кубчета авокадо, пастата и се разбърква.
- 6
Пастата се подрежда в 4 чинии и се сервира, поръсена със сол Кала Намак и магданоз.