kaufland.bg/recepti
Гофрети с моркови и ябълки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 75 г | меко масло |
| 2 с.л. | захар |
| 2 с.л. | ванилова захар |
| 2 | яйца |
| 150 г | брашно |
| 1 /2 ч.л. | бакпулвер |
| 100 мл | мляко |
| 1 | ябълка |
| 1 | моркови |
| мазнина за намазване на гофретника | |
| 100 мл | заквасена сметана |
Приготвяне
- 1
Маслото се разбива добре с миксер, като се прибавят двата вида захар. Към сместа се добавят едно по едно яйцата, брашното и бакпулверът. Накрая се изсипва млякото и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
- 2
Ябълката и морковът се обелват, настъргват на едро и се прибавят към тестото. Готовата смес се изсипва в предварително загрят и намазан с олио гофретник. Получават се 4 златисто изпечени гофрети.
- 3
Заквасената сметана се разбива с малко ванилова захар и се сервира към готовите вече гофрети.