Градински тиганици
Продукти (3 порции)
| 3 | картофа (около 400 г) |
| 3 | тиквички (около 400 г) |
| 1 | червена чушка |
| 2 | моркова (100 г) |
| 5 стръка | копър |
| 5 стръка | магданоз |
| 2 | яйца |
| 8 с. л. | брашно |
| 2 щипки | сол |
| 1 ч. ч. | олио |
Приготвяне
- 1
Картофите и тиквичките се обелват, настъргват се на едро ренде и се изсипват в купа. Към тях се прибавят настърганите моркови и чушката, нарязана на тънки ивици. Сместа се подправя с наситнените копър и магданоз и се разбърква.
- 2
Яйцата се разбиват, като постепенно се добавя брашното. Посолява се и се бърка до получаване на еднородна смес, след което се налива при зеленчуците и отново се разбърква.
- 3
Олиото се сгорещява в дълбок тиган. Със супена лъжица се гребва от сместа и се изсипва в тигана. Тиганицата се натиска внимателно с лъжицата, за да се изтъни и оформи. Пържи се около 5 минути от двете страни или докато се зачерви. По този начин се изпържват и останалите тиганици.
- 4
Преди сервиране се поставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.