Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Дроб по воденичарски

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

600 г телешки дроб
5 с.л. олио
1 ч.л. сол
2 глави лук
3 чушки
100 г стерилизирани печурки
150 мл бяло полусухо вино
1 /2 ч.л. чубрица
1 /4 ч.л. черен пипер
1 /2 връзка магданоз

Приготвяне

    1

Телешкият дроб се нарязва на малки кубчета. В нагорещен на силен огън тиган се сипва олиото, загрява се и се посолява. Прибавя се дробът и се пържи, като периодично се разбърква.

    2

Лукът се реже на ситно, чушките – на кубчета, добавят се към дроба и се пържат заедно с него около 10 минути. Слагат се нарязаните гъби, налива се виното, разбърква се и се сваля от огъня. Овкусява се с чубрицата и черния пипер и отново се разбърква.

    3

Ястието се прехвърля от тигана в глинени гювечета, поръсва се с накълцания магданоз и се запича за 10–15 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.