Дроб кавърма
Продукти (4 порции)
| 600 г | телешки дроб | 
| 250 г | печурки | 
| 500 мл | телешки бульон | 
| 60 мл | олио | 
| 2 глави | лук | 
| 2 скилидки | чесън | 
| 1 | люта чушка | 
| 2 с.л. | доматен концентрат | 
| 1 с.л. | брашно | 
| 1 /2 ч.л. | кимион | 
| сол и черен пипер на вкус | 
Приготвяне
- 1
 
Дробът се почиства и се нарязва на парчета. Запържва се в половината от олиото, така че да остане розов отвътре и се изважда от съда.
- 2
 
В същия съд се сипва останалото олио и в него се запържват нарязаният на ивици лук и наситненият чесън. Прибавят се почистените печурки, нарязани на четвъртинки.
- 3
 
Щом и те се запържат добре, се слага накълцаната люта чушка и се разбърква.
- 4
 
Сипва се брашното, запържва се за кратко и се добавят доматеният концентрат и кимионът.
- 5
 
Налива се бульонът, посолява се на вкус и се готви, докато зеленчуците омекнат.
- 6
 
Сипва се и дробът и се готви още 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След 1 – 2 минути съдът се дърпа от огъня.
- 7
 
Кавърмата се поднася гореща, по желание поръсена с наситнен магданоз.