kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Жетварска закуска
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
| 200 г | краве сирене |
| 1 /2 кофичка | изцедено кисело мляко |
| 1 стрък | пресен лук |
| 3 стръка | магданоз |
| 1 /2 ч. л. | сос Уорчестър |
| 1 /2 ч. л. | чили сос (кетчуп) |
| 1 | печена чушка |
| 200 г | консервирана или варена царевица |
| 1 скилидка | чесън |
| 1 /2 | франзела |
| риган за поръсване | |
| олио за намазване | |
| черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сиренето се намачква в купа с дървена лъжица и се смесва с киселото мляко. Разбърква се хубаво, докато се получи пастет. Добавят се нарязаните на ситно пера зелен лук и магданозът. Овкусява със соса Уорчестър, чили соса и черен пипер.
- 2
Чушката се нарязва на ситно и заедно с царевицата се добавя към пастета, след което отново се разбърква добре.
- 3
Франзелата се нарязва на филийки, а чесънът – на ситно. Филийките се поръсват първо с олио, а след това – с наситнен чесън и риган.
- 4
Пекат се само отгоре около 10 минути в предварително сгорещена до 200–220°С фурна. Поднасят се с разядката.