Заешко бутче с млечни картофи и билки
Продукти (2 порции)
2 | заешки бутчета |
300 г | пресни картофи |
1 връзка | мащерка |
1 връзка | магданоз |
2 | дафинови листа |
маслиново масло K-Classic | |
25 г | масло |
сух розмарин | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Бутчетата и магданозът се поставят в тенджера, заедно с част от мащерката, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Доливат се литър и половина вода и се варят около 30 минути. Полусварените бутчета се изваждат от водата и се подсушават с кухненска хартия.
- 2
След това се пържат до получаване на златиста и хрупкава коричка. Извадени от мазнината, се оставят върху решетка, за да се изцедят.
- 3
В друга тенджера се попарват пресните картофи за около 10 минути във вряща подсолена вода, след което се сотират до златисто в тиган със зехтин, масло и ситно нарязана мащерка и розмарин.
- 4
Готовите картофи и бутчета се осоляват, след което се сервират.