Зеленчуков бургер
Продукти (4 порции)
| 2 скилидки | чесън |
| 1 глава | лук |
| 1 | малък патладжан |
| 2 с. л. | зехтин |
| 2 с. л. | горчица |
| сол | |
| пипер | |
| 1 | домат |
| няколко листа от маруля | |
| 4 | замразени зеленчукови шницели |
| 4 | питки за бургери |
| 4 с. л. | пържен лук |
| 50 г | кълнове |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се изчистват, обелват се и се нарязват на ситно. Патладжанът се измива и се нарязва на парчета. След това патладжанът с лука и чесъна се задушават в една лъжица олио заедно със 100 мл вода за около 12 минути. Готовата смес се пюрира заедно с горчицата и се подправя със сол и пипер.
- 2
Доматите се измиват и се нарязват на шайби. Марулята се измива и се подсушава.
- 3
Зеленчуковите шницели се гриловат за около 8-10 минути.
- 4
Питките се разрязват на две половини, като всяка от тях се намазва с готовото пюре от патладжан. Върху едната половина на питката се слага едно листо маруля, един зеленчуков шницел, парче домат, добавя се малко пържен лук и кълнове. Бургерът се „затваря“ с другата половина на питката и е готов за сервиране.