kaufland.bg/recepti
Златен дамар
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 1 кг | телешко шкембе |
| 1 | телешки език |
| 100 г | краве масло |
| 5 скилидки | чесън |
| 1 кубче | гъбен бульон |
| 200 г | стерилизирани печурки |
| 4 | кисели краставички |
| черен пипер и сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Шкембето и езикът се сваряват, като се заливат със студена вода. Когато езикът стане готов, се охлажда в леденостудена вода и се обелва. След това заедно с отцеденото и изстинало шкембе се режат на кубчета.
- 2
В тиган се разтапя маслото и в него за 3-4 минути се запържват езикът и шкембето Поръсват се с накълцания чесън, черен пипер и сол на вкус.
- 3
Налива се разтвореният в 200 мл вода гъбен бульон, оставя се да поври около 5-10 минути и се прибавят нарязаните на едро гъби и на ивички краставички. Всичко се вари, докато течността се изпари.