Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Канапе от чушки

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 франзела
2 скилидки чесън
3 с. л. олио
7 стерилизирани червени чушки
30 г орехови ядки
100 г сирене Дунавия
200 г цедено кисело мляко
магданоз за украса
олио за намазване

за салатата:

3 домата
2 скилидки чесън
сол на вкус

за босилковия винегрет:

6 с.л. олио
2 с.л. винен оцет
10 листа пресен босилек
1 ч.л. сол
1 щипка захар

Приготвяне

    1

Франзелата се нарязва на филийки с дебелина 1 пръст, които се нареждат в намазана с олио тава. Пекат се по около 5 минути от всяка страна в загрята до 220°С фурна.

    2

Ореховите ядки се запържват за около 30-40 секунди в предварително загрятото олио. В същата мазнина за кратко се запържва и чесънът, нарязан на филийки.

    3

Ореховите ядки и чесънът се смилат в блендер или се счукват. Добавят се сиренето и киселото мляко и всичко се пасира около 2-3 минути.

    4

Чушките се нарязват на ивички, а една част от тях се отделя за салатата. Изпечените филийки се намазват с млечния пастет, поръсват се с наситнен магданоз и отгоре се поставят ивичките чушки.

    5

В подходяща купа се наливат олиото и оцетът за босилковия винегрет, добавят се наситнените листа босилек, посолява се, слага се захарта и хубаво се разбърква.

    6

Доматите се нарязват на кубчета и заедно с отделените ивички чушки се поставят в салатиера. Прибавят се чесънът, нарязан на ситно, посолява се и се полива с босилковия винегрет. Канапето се сервира със салатата.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.