kaufland.bg/recepti
Карибски шишчета на грил
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
| 1 | малък ананас |
| 100 г | физалис |
| 1 бр. | киви |
| 60 г | втечнен мед |
| 20 г | смлени бадеми |
| 1 щипка | сладък червен пипер/чили на прах |
| 2 с.л. | кокосови стърготини |
| 400 г | гъсто кисело мляко |
| 1 с.л. | кафява захар |
| 20 мл | кокосов ликьор |
| метални или дървени шишчета |
Приготвяне
- 1
Ананасът се обелва и нарязва на хапки. Физалисът се почиства и измива. Кивито се обелва и също се нарязва.
- 2
Медът се разбърква с бадемите и чилито. Плодовете се подреждат на шишчето, намазват се с маринатата и се оставят да престоят известно време.
- 3
Кокосовите стърготини се запичат на тиган до златисто, след което се смесват с киселото мляко, захарта и ликьора. Шишчетата се изпичат на грила, разпределят се по чинии заедно с кокосовия дип и се сервират.