kaufland.bg/recepti
Картофи с кашкавал и млечен сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 200 г | кашкавал |
| 800 г | картофи |
| 2 стръка | чубрица |
| зехтин за намазване | |
| сол и бял пипер на вкус | |
| кълнове за украса |
за соса:
| 150 г | майонеза |
| 100 г | кисело мляко |
| 2 стръка | копър |
| 2 скилидки | чесън |
| 1 щипка | сол |
Приготвяне
- 1
Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода, отцеждат се и се слагат в купа.
- 2
Намачкват се и се овкусяват с наситнената чубрица, сол и бял пипер. Картофеното пюре се разпределя в намазан със зехтин съд за печене или в метални пръстени. Поръсва се с настъргания кашкавал и се пече до златисто в загрята на 200 градуса фурна.
- 3
Наситнените копър и чесън за соса се смесват с майонезата и киселото мляко. Разбърква се и се посолява на вкус.
- 4
Запечените картофи се заливат с млечния сос, украсяват се с кълнове и се поднасят.