Конопени хлебчета с мащерка
Продукти (6 порции)
| 1 кубче | мая |
| 1 /2 ч.л. | захар |
| 90 г | конопено брашно |
| 40 г | ленено брашно |
| 2 ч.л. | бакпулвер |
| 1 клонче | мащерка |
| 150 г | крема сирене |
| 4 | яйца |
| 1 /2 ч.л. | сол |
| натрошени зърна кориандър |
Съвет
-
Без глутен
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без глутен.
Приготвяне
- 1
Маята се натрошава и се разбърква със захарта, и 50 милилитра топла вода.
- 2
Конопеното и лененото брашно се смесват с бакпулвера. Мащерката се измива, отцежда и нарязва на ситно.
- 3
Крема сиренето, яйцата и солта се размесват добре. Към тях се прибавят шупналата мая, сместа от брашна и мащерката. Замесва се тесто, което се дели на шест равни части и от него се оформят хлебчета.
- 4
Хлебчетата се поръсват с малко конопено брашно и кориандър и се оставят покрити за 40 минути на топло място.
- 5
Фурната се загрява на 200° C горно/долно печене (180° C при фурна с вентилатор). Хлебчетата се пекат на средното ниво на фурната за около 20 минути.