Кордон Бльо с пилешко
Продукти (4 порции)
600 г | пилешки гърди (без кожа и кости) |
100 г | сирене Ементал |
100 г | шунка |
1 | лимон |
50 мл | маслиново масло Екстра върджин |
1 /4 връзка | магданоз |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилешките гърди се овкусяват добре със сол и черен пипер.
- 2
Върху тях се поставят резени шунка и ементал и гърдите се прихлупват.
- 3
Месото се подрежда в тава, покрита с хартия за печене, и върху всяко парче се поставя кръгче лимон.
- 4
Пилешките гърди се намазват с маслиново масло и се пекат 15–20 минути в предварително загрята на 200° C фурна с вентилатор.
- 5
Готовото Кордон Бльо се поръсва с нарязан на ситно магданоз и се сервира.