Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кростата с праскови

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

За тестото:

250 г брашно
125 г краве маслo
100 г пудра захар
2 жълтъка
кората от 1 лимон
2 с.л. вода

За плънката:

400 г компот от праскови (белени)
370 г конфитюр от праскови
100 г ореховки
1 яйце за намазване

Приготвяне

    1

Маслото и брашното се разбиват в блендер или се намачкват с ръце, докато се получат фини трохи.

    2

Към тях се прибавят жълтъците, захарта, настърганата лимонова кора и водата, и се замесва гладко маслено тесто.

    3

Оставя се да почине в хладилник за 30–40 минути, покрито с фолио за свежо съхранение.

    4

После се разточва и се слага в кръгла форма, като трябва да покрие и стените. Част от тестото се запазва за оформяне на решетка. Формата се прибира в хладилник за 20–30 минути.

    5

Ореховките се смилат. Прасковите се отцеждат от сока на компота и се нарязват на тънки резени.

    6

Охладената основа се намазва с половината от сладкото, отгоре се разпределят начупените ореховки и върху тях ветрилообразно се подреждат резените праскови.

    7

Намазва се с останалото сладко.

    8

Отделеното тесто се разточва и от него се оформят ленти, които се подреждат като решетка.

    9

Намазват се с разбито яйце. Сладкишът се пече около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.