kaufland.bg/recepti
Лаврак с пикантна коричка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| лаврак | |
| 200 г | стар хляб |
| 150 г | чоризо |
| 30 г | пармезан |
| 60 мл | маслиново масло |
| 1 скилидка | чесън |
| 4 стръка | магданоз |
| 2 стръка | мащерка |
| 1 с.л. | лимонов сок |
| сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лавракът се почиства и филетира. Кожата се маха от филетата, които се почистват и от костите, след което се овкусяват със сол и черен пипер.
- 2
Хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан се смилат в блендер. Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината маслиново масло, и отново се блендира.
- 3
Филетата се подреждат в тава, намазана с останалото маслиново масло. Всяко парче се покрива с пикантните трохи, без да се притискат.
- 4
Лавракът се пече 8–10 минути в предварително загрята на 220° C фурна с вентилатор, изважда се и се сервира.