kaufland.bg/recepti
Ледено гаспачо с водка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 чаши)
| 1 | краставица |
| 2 | червени чушки |
| 2 | големи домата |
| 500 г | чери домати |
| 2 скилидки | чесън |
| 50 мл | водка |
| 50 мл | бял винен оцет |
| 1 щипка | захар |
| лют сос на вкус | |
| сос „Уорчестър” на вкус | |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Доматите и почистените от семките чушки се нарязват на едро.
- 2
Чери доматите се разполовяват. Краставицата се бели и се реже на едро.
- 3
Двата вида домати, чушките, краставицата, водката, оцетът, захарта, сосът „Уорчестър”, чесънът, лютият сос и сол на вкус се пюрират.
- 4
Сместа се изсипва в цедка с марля и се оставя за една нощ в хладилник, за да се отцеди течността.
- 5
Бистрото гаспачо се сервира в шотове.