Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Меден кейк

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

500 г брашно (ръжено и бяло)
500 г пчелен мед
3 яйца
230 г заквасена сметана
100 г захар
60 г краве масло
1 ч. л. сода
кората от 1 портокал
1 /2 ч. л. канела
1 /2 ч. л. звезден анасон
1 /4 ч. л. сух джинджифил
1 щипка карамфил
1 шушулка ванилия
50 г орехи
масло за намазване на формата

Приготвяне

    1

Медът се загрява в касерола на много слаб огън, докато стане с карамелен цвят (за около 10 минути).

    2

Жълтъците се разбиват в купа със захарта. Налива се медът, слагат се подправките (без ванилията) и настърганата портокалова кора. Маслото се разтопява и се прибавя към сместа. Разбива се отново.

    3

Содата се гаси със заквасената сметана и заедно с брашното, ванилията и натрошените орехи се сипват при останалите продукти.

    4

Белтъците се разбиват, докато станат на сняг и се прибавят към тестото. Разбърква се добре с бъркалка.

    5

Формата за печене се намазва с масло и в нея се изсипва медената смес.

    6

Кейкът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна за 35–40 минути.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.