kaufland.bg/recepti
Мезе за мастика
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
за пастата от маслини:
| 100 г | маслини (без костилките) |
| 50 г | орехови ядки |
| 4 | филета аншоа |
| 2 скилидки | чесън |
| 5 стръка | магданоз |
| 1 к. ч. | олио |
| 4 | домата |
| 200 г | сирене |
за винегрета от босилек:
| 5 листа | пресен босилек |
| 1 с. л. | горчица |
| 2 с. л. | оцет |
| 7 с. л. | зехтин |
| 2 щипки | сол |
Приготвяне
- 1
Доматите се нарязват на дебели шайби.
- 2
Продуктите за пастата от маслини се наситняват, поставят се във висок съд и се пасират, като постепенно се налива олиото.
- 3
Горчицата за винегрета се разбива с оцета, постепенно се сипва зехтинът, посолява се и се поръсва с наситнените листа босилек.
- 4
С помощта на метален пръстен от сиренето се изрязват 4 кръга с големината на доматените шайби.
- 5
В подходяща чиния се слага доматена филийка, полива се с винегрет и отгоре се поставя намазано с пастата от маслини парче сирене. Затваря се с друга доматена филийка и отново се полива с винегрет.