kaufland.bg/recepti
		
	Овчарски пай
					Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване. 
				
				Продукти (6 порции)
| 500 г | прясно мляно месо, телешко Шеф месар | 
| 1 | глава лук | 
| 2 бр. | скилидки чесън | 
| 1 | морков Брей! | 
| 6 бр. | картофа | 
| 150 г | сирене от краве мляко „Брей!“ | 
| 3 бр. | домата от консерва | 
| 1 с.л. | доматена паста | 
| 2 бр. | яйца | 
| 50 г | масло | 
| 1 | дафинов лист | 
| кимион, чубрица и сол на вкус | |
| маслиново масло K-Classic | 
Приготвяне
- 1
 
Каймата и подправките се запържват в тиган.След това се добавят ситно нарязаните лук, чесън и морков. Готвят се до омекване на зеленчуците.
- 2
 
После се добавя доматената паста и се готви още 5-6 минути.Картофите се сваряват и обелват. От тях се прави пюре, към което се добавя маслото, жълтъците от яйцата, ситно настърганото сирене и се разбъркват, докато всичко се омеси добре.
- 3
 
В тава се изсипва сместа с каймата, върху нея сместа с картофите, заглаждат се и се пекат на 180⁰С за около 30 минути.