kaufland.bg/recepti
Ориз с яйца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
| 300 г | ориз |
| 400 г | стерилизиран зелен фасул |
| 400 г | азиатски гъби (мариновани) |
| 400 г | бейби царевички |
| 1 кубче | зеленчуков бульон |
| 6 | яйца |
| 2 с. л. | соев сос |
| 4 ч. л. | сладък червен пипер/чили на прах |
| 4 ч. л. | кълцан джинджифил |
| 10 | скилидки чесън |
| 4 ч. л. | кафява захар |
| 2 стръка | босилек |
| 4 с. л. | сусамово олио |
| 8 с. л. | зехтин |
| сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Оризът се сварява в подсолена вода или на пара.
- 2
В уок или дълбок тиган се сгорещяват олиото и зехтинът и се слагат зеленият фасул, гъбите и царевичките.
- 3
След 2–3 минути се сипва разтвореният в 400 мл вода бульон. След като течността почти изври, се добавя свареният ориз.
- 4
В единия край на тигана се чукват яйцата и енергично се разстилат максимално, за да се запържат равномерно и да станат „на парцали”.
- 5
Разбъркват се добре с ориза и зеленчуците и се овкусяват със соевия сос, чилито, джинджифила, листенца босилек, наситнения чесън и кафявата захар. Бърка се още около 2 минути, посолява се и се поднася.