Оризови талиатели със зеленчуци
Продукти (4 порции)
| 600 г | оризови талиатели |
| 6 | морков |
| 400 г | замразен грах (консервиран) |
| 400 г | броколи |
| 200 г | кашу |
| 16 с. л. | зехтин |
| 12 с. л. | азиатски чили сос |
| 4 големи скариди | |
| сол и бял пипер на вкус | |
| пера пресен лук за украса |
Приготвяне
- 1
Талиателите се варят в подсолена вода, охлаждат се, отцеждат се и се поставят в купа.
- 2
Морковите се обелват и с помощта на белачка от тях се оформят лентички. Бланшират се в подсолена вода за 2–3 минути и се добавят към талиателите. Прибавя се и бланшираният за няколко минути грах.
- 3
Броколите се накъсват на розички, сваряват се за 5–6 минути в подсолена вода и се поставят в купа с вода и бучки лед за няколко минути, докато се охладят. След това се добавят към салатата. Овкусява се със сол и пипер и се добавя кашуто.
- 4
Скаридите се сваряват за около 5 минути в подсолена вода. Салатата се украсява с пера пресен лук, по една скарида на порция и се сервира. Азиатският чили сос се поднася отделно в купичка.