Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Особуко миланезе (по милански)

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 глава лук
1 морков
1 стрък целина
2 с.л. брашно (за овалване)
1 с.л. маслиново масло
1 с.л. масло
100 мл бяло вино
200 мл бульон
2 с.л. доматена паста
1 връзка магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 лимон
4 шайби телешки джолан

Приготвяне

    1

Лукът се обелва, разполовява и нарязва на кубчета. Морковът се обелва и заедно с целината се нарязват на кубчета с размер около 1 см.

    2

Маслиновото масло и маслото се загряват в тенджера, лукът се запържва в тях.

    3

Месото се овкусява със сол и черен пипер и се овалва в брашно. Шайбите се запържват на висока температура в сгорещената мазнина от двете страни. Добавя се бялото вино и се оставя да заври.

    4

Месото се готви, докато бялото вино изври. Добавят се месния бульон и зеленчуците. Оставя се да ври със затворен капак на средна температура около 30 минути. При нужда се добавя още бульон.

    5

Доматената паста се разбърква с 4 с.л. вода и се добавя в тенджерата. Ястието се оставя да поври без капак още 10 минути.

    6

За приготвяне на гремолата: лимонът се измива и кората се настъргва на ситно. Магданозените листенца се откъсват от стеблата и също се нарязват на ситно. Месото се поръсва с получената смес и готовото особуко се сервира в чинии.


Важно съобщение

Уважаеми клиенти, във връзка със зачестили фалшиви игри, за които се твърди, че се провеждат от името на Kaufland България, Ви напомняме, че в игрите си НЕ изискваме заплащане на такси или информация като възраст, рождена година или данни от дебитна/кредитна карта.